Het product is toegevoegd aan uw winkelwagen

herstel van kleine beschadigingen van houten meubels

Een groot voordeel van olie boven lak is dat kleine beschadigingen makkelijker verholpen kunnen worden.
Het is dan namelijk niet nodig het hele oppervlak te schuren en opnieuw te lakken.

Lichte, oppervlakkige verontreinigingen kunnen verwijderd worden met een vochtige doek en zachte zeep. Eventuele zeepresten met een vochtige doek verwijderen en laten drogen. Daarna inwrijven met politoer uit het onderhoudssetje of met wat meubelolie.
Als je alleen de beschadigde of kale plek opnieuw doet, zie je geen verschil met de rest.

Hardnekkige vervuilingen (bijvoorbeeld inkt of fruit) en lichte mechanische beschadigingen die na de bovenstaande behandeling nog niet weg zijn kunnen voorzichtig met een fijn schuursponsje in de nerfrichting weggeschuurd worden. Daarna enkele malen oliëen.

Diepere krassen en putjes kunnen met behulp van damp hersteld worden. Een natte doek op de beschadiging leggen en verhitten met een strijkijzer. De damp die daarbij ontstaat dringt door in het ingedeukte hout dat daardoor weer uitzet. Deze behandeling eventueel enige malen herhalen. Daarna het hout goed laten drogen, zeker 48 uur. Vervolgens voorzichting gladschuren en oliën.

Bij normaal gebruik is het voldoende om het bureaublad af en toe te behandelen met de politoer in het onderhoudssetje of met een goede meubel-olie.
Een klein beetje olie inwrijven in de richting van de houtnerf met een zachte lap. Let op dat u niet te veel olie opbrengt. Te veel olie direct opnemen met een schone doek.

Het beste gebruikt u een olie die vergelijkbaar is met de gebruikte Kunos, dus olie op lijnolie-basis. Bijvoorbeeld een middel van Livos, Auro of Aquamarijn.